Onze docenten

LInda Zeestraten

Yoga teacher

Met veel plezier geef ik Vinyasa-(relax)flow-lessen. In flow-lessen vind je een heerlijke combinatie van kracht opbouwen en ontspanning. Meditatieve bewegingen op de ademhaling laten je energie weer stromen en brengen je in een diep contact met de wijsheid van je lichaam.

Ik ben Linda Zeestraten, yogi, communicatieadviseur en coach. Samen met mijn man, 3 kinderen, hond en poes woon ik in Hillegom. Als yogadocente en met mijn bedrijf Yococo breng ik mensen meer in beweging, meer in verbinding en meer in flow.

Naz Dur

Yogadocente

Door deze elementen bij elkaar te brengen is Happy Naz ontstaan, Yoga zorgt ervoor dat ik terugkom naar mijn roots, kan zijn wie ik daadwerkelijk ben, thuis bij mijzelf en Happy.

De liefde voor yoga, bewegen, bewust met het lichaam en voeding bezig zijn heeft altijd wel mijn interesse getrokken.

Lees verder > 

Leonie de Lange

Yoga Nidra docent

Mijn naam is Léonie de Lange en ik woon in Heemstede met mijn 2 kids en onze kat Maxi. Geboren en getogen Brabantse en opgegroeid op het platteland aan de rand van het bos. Yoga en meditatie is voor mij essentieel om me fit en happy te voelen in het drukke leven van alle dag. Ik beoefen al 12 jaar actieve vormen van yoga en beweging zoals power, vinyasa en hatha yoga. En doe ik aan hardlopen en suppen, heerlijk om mijn lichaam in het zweet te werken. Omdat ik opzoek was naar meer rust in mijn hoofd, heb ik een mindfulness en compassie training gevolgd. In yin yoga komen meditatie en beweging voor mij samen. In het begin was het erg wennen om vanuit mijn gebruikelijke actieve modus over te stappen naar een meer meditatieve vorm van beweging die je uitnodigt 'eenvoudigweg' te zijn. Fijn om na een yin yoga les meer in mijn lichaam aanwezig te zijn en rust in mijn hoofd te ervaren. Yoga Nidra is voor mij een extra kers op de taart. Door deze diepe vorm van ontspanning, kan ik indrukken en prikkels van de dag beter verwerken en draagt dit ook bij aan een beter nachtrust ’s nachts. Naast yoga is mijn passie zingen en theater maken. Ik heb een kleinkunstopleiding gevolgd en jarenlang in koren en theatergroepen gezongen en gespeeld. Vanuit deze achtergrond gebruik ik graag zang en muziek in mijn yoga lessen. In de ontspanning van yoga komt de essentie van muziek nog meer tot zijn recht. Voor mij is muziek naast yoga dan ook een prachtige kunst en expressievorm om je te verbinden met jezelf en je omgeving. Naast yogalessen geef ik ook zangles en workshops singfulness vanuit mijn bedrijfje SoundsandSoul.

Every family has a story to tell. Welcome to ours.

Fiona

Yoga teacher

Ik ben Fiona Straathof en ik ben een yogadocent die lesgeeft vanuit ‘metta’, een Boeddhistische term die zoveel betekent als liefdevolle aandacht, zachtaardigheid, vriendelijkheid en compassie. Ik moedig de deelnemers van mijn lessen ook aan om op deze manier yoga te beoefenen: met een zachte houding naar zichzelf en naar hun lichaam toe. Vanuit deze vriendelijke nieuwsgierigheid observeren wat er op dat moment is, zonder oordeel. 

Na een carrière in het hoger onderwijs als docent en student coach heb ik besloten me hoofdzakelijk te richten op het delen van mijn liefde voor yoga met anderen. Ik heb tijdens een moeilijke periode in mijn leven zelf ondervonden hoe helend het beoefenen van yoga en meditatie kan zijn. Wanneer we yoga en meditatie beoefenen kunnen we ons ervan bewust worden dat alles met elkaar verbonden is: lichaam, hart en geest. Soms voelen we ons uit balans omdat we teveel in ons hoofd bezig zijn. We staan te vaak in de doe-modus en negeren signalen die ons lichaam ons geeft. Door yoga te beoefenen leren we in de zijn-modus te komen, en van daaruit innerlijke rust en vrede te ervaren.

Ik heb veel verschillende opleidingen op het gebeid van yoga en complementaire praktijken gevolgd en ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Ik heb een onderzoekende en nieuwsgierige houding; zowel op de mat als in het dagelijks leven.

Meer I formatie over deopleidingne die ik heb gevolgd op fionadoesyoga.nl

Laura Bliek

Yoga teacher

Hi! Mijn naam is Laura Bliek en ik woon in Haarlem met mijn verloofde, 2 kids en een poes.

Ik neem je graag mee in een yogaflow op het ritme van de adem. Een yogaflow die het lichaam versterkt, het hart opent en het hoofd verstilt.

Vinyasa Flow, Relax Flow en Wake up & flow zijn de verschillende vormen die ik bij Oohm zal aanbieden en zijn geschikt voor verschillende levels, van beginners tot ervaren yogi’s.

Mijn eerste opleiding was in 2012 bij Paul Dallaghan en ik studeer sindsdien regelmatig bij internationale yogadocenten, zoals Shiva Rae en Simon Park om zo te blijven mogen leren van al het moois wat yoga te bieden heeft. Je bent namelijk nooit uitgeleerd 😉

Bob de Jong

Yoga teacher

Een diepere connectie met je zelf, het bouwen aan je innerlijke motivatie en actie ondernemen op basis van je waarden is mijn recept voor rijkere ervaringen, sterkere relaties en persoonlijke groei. Dat is voor mij puur Zijn en ik hoop iedereen bij Oohm te kunnen helpen met het vinden van hun eigen pad naar puur Zijn.

Mijn naam is Bob, 34 jaar, en ik gebruik yoga als een een middel om bovenstaande te realiseren. Bewegen op je ademhaling is daar onderdeel van, maar yoga is voor mij meer dan dat. Het wordt namelijk pas echt interessant als je van je mat afstapt en de lessen uit yoga kan toepassen in je dagelijks leven. En andersom zie je je patronen, persoonlijkheid en de dingen waarmee je worstelt weerspiegelen op de mat. Zo kom ik steeds meer over mezelf te weten en kom ik dieper tot mijn kern. Of ik ooit tot dé kern kom vraag ik me af, maar het gaat dan ook meer om de reis daar naartoe.

 

 

Namaste,

Bob

Yolentha Ram

Yoga & Pilates docent

Even voorstellen

Hoi! Mijn naam is Yolentha, 34 jaar en met mijn twee lieve katten woonachtig in Haarlem. Geboren en getogen Friezin en van jongs af aan een echt sportieveling. 

Ik ben een gepassioneerde Vinyasa Yoga en Pilates docent en zie mezelf graag als een bron van inspiratie voor anderen. 

In mijn lessen heb ik veel aandacht voor het individu en de technische uitvoering van een beweging en houding. Ik werk holistisch vanuit het Body~Mind~Spirit principe en ik hoop je de verbinding tussen alle drie te laten ervaren. Ik hou er van om te creëren, iedere les, iedere week is weer anders en ik nodig je uit dicht bij jezelf te blijven.

In de yogalessen die ik verzorg neem ik je mee in een heerlijke flow waarin je volledig los mag laten, acceptatie kan vinden en de connectie mag aangaan met je ware ‘ik’. Middels mooie thema’s hoop ik je te inspireren. Thema’s als loslaten, acceptatie, je ware ‘ik’, de chakra’s, het achtvoudige yogapad en de ervaringen uit het dagelijks leven komen aan bod. 

Pilates is een hele fijne ondersteunende les aan yoga maar ook aan andere sporten. In Pilates werken we aan het versterken, stabiliseren en leniger maken van ons lichaam. Ik neem je mee in een dynamische flow en heb veel aandacht voor de juiste uitvoering van een houding die past bij jouw lichaam.

Ik geniet van mooie wandelingen in de natuur en voel me verbonden met de elementen. Ik luister graag naar podcasts of muziek, schrijf mijn gedachten op papier en deel deze ‘story’s’ met de mensen om me heen. In de zomermaanden ben ik veel op het strand te vinden, kitesurfen is van mij een andere grote passie. Daarnaast houd ik erg van reizen en investeer ik graag tijd (en geld) in zelfontwikkeling om te kunnen blijven groeien als mens en als docent. 

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten bij het prachtige Oohm, ik kan niet wachten!

Veel liefs,

Yolentha

Martine de Bruin

Zwangerschapsyoga docent

Mijn naam is Martine Bruin. Ik woon samen met mijn vriend en onze dochter in Haarlem. Na jaren met veel plezier zelf yoga te hebben beoefend, heb ik de vierjarige opleiding aan de Yoga Academie Nederland gevolgd. Naast dat ik Vinyasa lessen ben gaan geven, heb ik mij verder gespecialiseerd in zwangerschapsyoga (Birthlight). Ik vind het geweldig om mijn kennis en ervaring te delen met zwangere dames. Dus ben jij zwanger?  Ik nodig je graag uit om een zwangerschapsyogales bij mij te komen volgen.


Een zwangerschapsyoga les is naast een momentje voor jezelf, ook een fijne manier om in beweging te blijven en rust en focus te vinden.

 

Regelmatig volg ik workshops rondom zwangerschap (o.a. Spinning Babies, Rebozo). Op het moment doe ik de opleiding tot zwangerschapsdocente bij Samen Bevallen. Ik kijk er naar uit  je binnenkort te mogen ontmoeten bij Oohm!

Monique de Jong

Founder / Yogadocente / Coach

De droom van Monique is om het leven lichter te maken voor de mensen in haar omgeving. In verschillende functies heeft ze dit gedaan. De ene ging haar beter af dan de andere. Alles wat ze in het verleden gedaan heeft, komt nu mooi samen. Hotelschool, restaurant manager, runnen van een B&B in Amsterdam,  personal assistant, yoga teacher en coach.