Bob; "helpen met het vinden van hun eigen pad naar puur Zijn"

Een diepere connectie met je zelf, het bouwen aan je innerlijke motivatie en actie ondernemen op basis van je waarden is mijn recept voor rijkere ervaringen, sterkere relaties en persoonlijke groei. Dat is voor mij puur Zijn en ik hoop iedereen bij Oohm te kunnen helpen met het vinden van hun eigen pad naar puur Zijn.

 

Mijn naam is Bob, 34 jaar, en ik gebruik yoga als een een middel om bovenstaande te realiseren. Bewegen op je ademhaling is daar onderdeel van, maar yoga is voor mij meer dan dat. Het wordt namelijk pas echt interessant als je van je mat afstapt en de lessen uit yoga kan toepassen in je dagelijks leven. En andersom zie je je patronen, persoonlijkheid en de dingen waarmee je worstelt weerspiegelen op de mat. Zo kom ik steeds meer over mezelf te weten en kom ik dieper tot mijn kern. Of ik ooit tot dé kern kom vraag ik me af, maar het gaat dan ook meer om de reis daar naartoe.

 

Yoga betekent letterlijk “union” of vereniging. Soms wordt dat geïnterpreteerd als de vereniging tussen lichaam en geest, maar wat mij betreft zijn die nou juist al te veel verenigd. Stress voel je in je kaak, schouders of buik, emoties laten vaak hun afdruk achter rond de heupen en bij liefde voel je vlinders in je buik. Signalen genoeg, maar helaas zijn wij vaak te druk of zijn we het verleerd om die signalen op te pikken. 

 

Dat je geest invloed heeft op je lichaam werkt gelukkig ook andersom. Daarom is het beginnen met fysieke oefening een mooie toegankelijke manier om weer meer rust en grip op je geest te krijgen. Het doen van yoga brengt je weer in (fysiek) contact met jezelf en helpt je om bepaalde signalen te herkennen en daar iets mee te doen. Dit schept nieuwe ruimte en kan je weer een gevoel van controle teruggeven waardoor je met meer zelfvertrouwen en sterker in het leven gaat staan. 

 

Mijn les is gevarieerd en aan de hand van thema’s probeer ik je zelfbewuster te maken. Dat kunnen meer technische/fysieke thema’s zijn, maar ook wat meer psycho-fysiologisch (werking lichaam/geest). Ik ben opgeleid in de Doron Yoga methode door mijn leraar Doron Hanoch. Het heeft een sterke basis in Ashtanga Vinyasa yoga, maar is een stuk flexibelere en toegankelijk voor iedereen.  Dat weerhoudt me overigens niet om te kijken wat ik kan leren van andere yoga-stylen of zelfs daarbuiten. Belangrijke leraren en inspiratiebronnen zijn voor mij Annie Seymour, Matthew Sweeney en Mark Robberds. Verwacht veel opties, hands-on assists (wanneer dat mag) en een gezonde dosis humor. Hoop je snel te zien op de mat bij Oohm!

 

Namaste,

Bob