Oohm-Duizend-en-één nacht rabarberchutney

The BASICS

  1. Snij de rabarber in stukken van ca. 2 cm, doe ze in een ruime pan, besprenkel met de honing en snufje zout voeg een in de lengte gehalveerd en uitgeschraapt vanillestokje toe, de steranijs, de gevijzelde kardemom, (evt de gehakte chillipeper) en de rasp en sap van de sinaasappel.
  2. Breng heel kort aan de kook tot de rabarber beetgaar is, maar niet tot moes gekookt. Laat de compote afkoelen. Haal het vanillestokje en de steranijs eruit. Roer de oranjebloesem erdoor.

 

The MAGIC

  1. PROEF de chutney met volle aandacht en al je zintuigen wakker en mind open. Past dit gerecht bij waar je nu behoefte aan hebt? Hoe is de textuur? Hoe is de smaak? Is het mooi in balans? Wat zou je er nog aan toe kunnen voegen om het nóg lekkerder te maken? Nog levendiger? Nog meer passend bij wat je wilt ervaren? Vertrouw je tong , jouw verlangens en geniet van het creëren.