Our stories

Monique de Jong

Founder / Yogadocente / Coach

De droom van Monique is om het leven lichter te maken voor de mensen in haar omgeving. In verschillende functies heeft ze dit gedaan. De ene ging haar beter af dan de andere. Alles wat ze in het verleden gedaan heeft, komt nu mooi samen. Hotelschool, restaurant manager, runnen van een B&B in Amsterdam,  personal assistant, yoga teacher en coach.

Diana Douma

Masseur

Hi, mijn naam is Diana Douma en ik zal bij Oohm holistische healingen en massages komen geven. Ik doe dit met heel veel liefde en zie graag de mensen in volledige rust, harmonie en balans komen. Ik ben zelf jaren geleden het pad van healing en persoonlijke ontwikkeling gaan volgen, op zoek naar mezelf en om mijn talenten te ontwikkelen. Ik heb daarvoor ook de nodige opleidingen en cursussen gevolgd. Ik ben op reis gegaan om mijn bewustzijn te vergroten, en delen in mij te ontdekken die ik vervolgens weer gebruik om andere mensen zoals ik te helpen op hun pad.

Lees verder >

Nikita van Ooijen

Hatha docent

Toen ik 21 jaar was begon mijn yoga avontuur. (Nou eigenlijk eerder. Al voor mijn geboorte. Mijn moeder deed zwangerschapsyoga haha.) Ik vertrok naar een ashram in Indonesië voor een sadhana. Hier ging ik 40 dagen lang, 5 uur per dag mediteren. Het was heel zwaar in het begin, maar uiteindelijk zo prachtig. Ik vond zoveel geluk en liefde van binnen. Dat zit in ons allemaal. Een gevoel van diep geluk voor alles en iedereen. Dat gevoel wil ik delen en anderen laten ervaren!

Yoga is waarmee ik naar binnen keer naar dat fijne gelukzalige gevoel waarin alles goed is en waarin je je één voelt met alles en iedereen. En met yoga bedoel ik niet alleen asanas (houdingen), maar ook pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en een manier van leven.

Lees meer >

 

Laura Bliek

Yogadocente

Hi! Mijn naam is Laura Bliek en ik woon in Haarlem met mijn verloofde, 2 kids en een poes.

Ik neem je graag mee in een yogaflow op het ritme van de adem. Een yogaflow die het lichaam versterkt, het hart opent en het hoofd verstilt.

Vinyasa Flow, Relax Flow en Wake up & flow zijn de verschillende vormen die ik bij Oohm zal aanbieden en zijn geschikt voor verschillende levels, van beginners tot ervaren yogi’s.

Mijn eerste opleiding was in 2012 bij Paul Dallaghan en ik studeer sindsdien regelmatig bij internationale yogadocenten, zoals Shiva Rae en Simon Park om zo te blijven mogen leren van al het moois wat yoga te bieden heeft. Je bent namelijk nooit uitgeleerd 😉

Fiona Straathof

Yogadocente

Ik ben Fiona Straathof en ik ben een yogadocent die lesgeeft vanuit ‘metta’, een Boeddhistische term die zoveel betekent als liefdevolle aandacht, zachtaardigheid, vriendelijkheid en compassie. Ik moedig de deelnemers van mijn lessen ook aan om op deze manier yoga te beoefenen: met een zachte houding naar zichzelf en naar hun lichaam toe. Vanuit deze vriendelijke nieuwsgierigheid observeren wat er op dat moment is, zonder oordeel. 

Na een carrière in het hoger onderwijs als docent en student coach heb ik besloten me hoofdzakelijk te richten op het delen van mijn liefde voor yoga met anderen. Ik heb tijdens een moeilijke periode in mijn leven zelf ondervonden hoe helend het beoefenen van yoga en meditatie kan zijn. Wanneer we yoga en meditatie beoefenen kunnen we ons ervan bewust worden dat alles met elkaar verbonden is: lichaam, hart en geest. Soms voelen we ons uit balans omdat we teveel in ons hoofd bezig zijn. We staan te vaak in de doe-modus en negeren signalen die ons lichaam ons geeft. Door yoga te beoefenen leren we in de zijn-modus te komen, en van daaruit innerlijke rust en vrede te ervaren.

Ik heb veel verschillende opleidingen op het gebeid van yoga en complementaire praktijken gevolgd en ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Momenteel volg ik een opleiding trance energy healing.

Annemarie Rijkse

Coaching met schilderen

Annemarie heeft al 10 jaar het bedrijf Kunstanne. Ze zit al 30 jaar in de Kunst. Is geboren in Haarlem. Woont in Reeuwijk. 
Ze geeft workshops schilderen uit je hart voor bedrijfs- en familie-uitjes o.a. bij de horeca en therapeutisch als coach.   
Annemarie zal bij ons op elke donderdag van 14.30 uur tot 20.30 uur aanwezig zijn en biedt aan de workshops schilderen uit je hart: 1 op 1 of 2. 
De workshop Verlies en nieuw begin. Individueel.  
Je bent welkom. Alles mag, niets moet: is haar thema. 
Belangstelling? Loop gerust bij haar binnen.  

Marjon Hornung

Homeopatisch therapeut

Wat fijn dat ik deel mag uit maken van het Oohm team! Ik zal mij even kort voorstellen, zodat je iets meer over me weet.

Ik ben Marjon Hornung-Müller, woon in Noordwijk, getrouwd en moeder van 2 dochters (15 en bijna 17). Na 16 jaar farmaceutische industrie heb ik in 2009 het roer helemaal omgegooid en ben ik de opleiding tot klassiek homeopaat gaan volgen. Na mijn afstuderen ben ik in mijn eigen praktijk gaan werken als homeopaat. Na een verdere verdieping in de vorm van een opleiding tot orthomoleculair therapeut, ben ik nu leefstijl homeopaat.

Lees meer >

Joyce van Vliet

orthomoleculair, voedings- en suppletie adviseur

Als orthomoleculair, voedings- en suppletie adviseur’ geeft Joyce advies en begeleiding bij vragen over een gezonde, vitale leefstijl. Tijdens het coachgesprek komen onderwerpen aan de orde als voeding, beweging, stress, slaappatroon en sociale omgeving.  Joyce biedt ook de Aromatouch Technique (ontspannende aroma massage van 45 min. met 8 essentiële oliën) en reiki-behandelingen aan. 
Te mailen via: info@everybodymind.nl 

Joyce is er elke donderdagochtend.

 

Every family has a story to tell. Welcome to ours.

Robi Sterk

Sales

Ik ben Robi Sterk, 35 jaar en moeder van 2 prachtige kindjes. Van nature ben ik zorgzaam, behulpzaam en stel anderen graag op hun gemak. Ik heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en hecht veel waarde aan eerlijk zijn en oprechtheid. Gedraag je als jezelf en vertrouw erop dat je goed genoeg bent zoals je bent.

Ik ben een denker, en maak graag weloverwogen beslissingen. Daarentegen is gewoon doen ook zeker iets dat in ik de loop der jaren geleerd heb. Als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed.

Naz Dur

Yogadocente

Door deze elementen bij elkaar te brengen is Happy Naz ontstaan, Yoga zorgt ervoor dat ik terugkom naar mijn roots, kan zijn wie ik daadwerkelijk ben, thuis bij mijzelf en Happy.

De liefde voor yoga, bewegen, bewust met het lichaam en voeding bezig zijn heeft altijd wel mijn interesse getrokken.

Lees verder > 

Nancy Draijer

Allrounder

Ik ben Nancy, 39 jaar. Ik woon in Hoofddorp, samen met mijn man en onze twee kinderen. 

Ik ben gek op dieren en dus wonen er bij ons ook nog een hond, een kat en twee konijnen. Daarnaast ben ik de gelukkige verzorgster van een prachtig paard. 

Dieren zijn onmisbaar in mijn leven. Ze zijn puur, leven in het nu en zijn daarom perfecte leermeesters. Zij leven vanuit intuïtie en gevoel. Iets waar ik ook zoveel mogelijk naar streef.

Oohm kwam op mijn pad tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Waar ik precies naar op zoek was wist ik niet, maar één ding wist ik wel, mijn hart moest er sneller van gaan kloppen. 

Oohm was voor mij liefde op het eerste gezicht. Het is waar ik voor sta. Alles komt hier samen. Mijn liefde voor hospitality, waarin ik al bijna twintig jaar werkzaam ben als stewardess. En de liefde voor yoga, meditatie, bewustwording en gezonde voeding. En dit alles in een prachtig pand middenin het groen. Mijn hart maakte een sprongetje.

Lees meer >

Illja Bos

Yoga teacher

In 2014 ontmoette ik een bijzondere vrouw op Bali. In de ontmoeting ging mijn hart volledig open en draaide mijn kijk op de wereld 180 graden. Niets was vanaf dat moment nog hetzelfde. 

Met het openen van mijn pure hart ervaar ik dat alles precies en perfect is in elk moment. Elke stap die we hebben gezet brengt ons in het hier en nu. Ik zie en voel dat ik vrij ben van de gedachten en patronen die mij gevangen hielden. Ik ben mijn hart, het pure bewustzijn waarin elke gedachte en emotie volledig in liefde wordt ervaren.

De ervaring op Bali was geen blijvende ervaring. De realisatie is voor mij de uitnodiging om te leven vanuit mijn open hart. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het spirituele pad op ben gegaan van yoga, meditatie en mijn spiritueel lerares Pia Ma heb gevonden. Zij leren mij te verzachten in en het volledig toelaten van de ervaring,  zoals belemmerende gedachten en overweldigende emoties.

Lees verder >

Bob de Jong

Yoga teacher

Een diepere connectie met je zelf, het bouwen aan je innerlijke motivatie en actie ondernemen op basis van je waarden is mijn recept voor rijkere ervaringen, sterkere relaties en persoonlijke groei. Dat is voor mij puur Zijn en ik hoop iedereen bij Oohm te kunnen helpen met het vinden van hun eigen pad naar puur Zijn.

 

Mijn naam is Bob, 34 jaar, en ik gebruik yoga als een een middel om bovenstaande te realiseren. Bewegen op je ademhaling is daar onderdeel van, maar yoga is voor mij meer dan dat. Het wordt namelijk pas echt interessant als je van je mat afstapt en de lessen uit yoga kan toepassen in je dagelijks leven. En andersom zie je je patronen, persoonlijkheid en de dingen waarmee je worstelt weerspiegelen op de mat. Zo kom ik steeds meer over mezelf te weten en kom ik dieper tot mijn kern. Of ik ooit tot dé kern kom vraag ik me af, maar het gaat dan ook meer om de reis daar naartoe.

 

 

Namaste,

Bob

Riki Smits

Yoga teacher

Toen ik in 2006 verhuisde van het oosten van het land naar Amsterdam werd yoga een steeds belangrijker onderdeel in mijn leven. In mijn drukke sociale- en werken in bedrijfsleven bracht het me steeds de rust en ontspanning waarnaar ik op zoek was.

Totdat in 2014 het roer omging en ik verschillende trainingen en opleidingen volgde. Hierin leerde en merkte ik hoe belangrijk het is om ook in je dagelijkse leven op deze manier goed voor je lichaam te zorgen. Yoga is enorm ondersteunend daarbij en inmiddels is het veel meer een lifestyle geworden, dan alleen de fysieke houdingen in een yogales.

Lees verder >

LInda Zeestraten

Yoga teacher

Met veel plezier geef ik Vinyasa-(relax)flow-lessen. In flow-lessen vind je een heerlijke combinatie van kracht opbouwen en ontspanning. Meditatieve bewegingen op de ademhaling laten je energie weer stromen en brengen je in een diep contact met de wijsheid van je lichaam.
 
Ik ben Linda Zeestraten, yogi, communicatieadviseur en coach. Samen met mijn man, 3 kinderen, hond en poes woon ik in Hillegom. Als yogadocente en met mijn bedrijf Yococo breng ik mensen meer in beweging, meer in verbinding en meer in flow.

Annelies Stellinga

Masseuse

Ik ben Annelies. Een aantal jaar geleden heb ik een switch gemaakt in mijn leven, en ben mij gaan specialiseren in het vak dat mijn interesse al in een vroeg stadium van mijn leven wekte: masseur! 

Reizen vind ik ontzettend leuk en op één van mijn eerste reizen naar India maakte ik kennis met Ayurvedische massage. Deze ontspannende oliemassage is niet alleen fijn om te ontvangen maar ook om te geven.

Wat ik met een massagesessie wil bieden is vooral een moment van diepe ontspanning zodat je daarna weer helemaal fris de wereld in kunt. In overleg combineer ik binnen een massage Reiki en deep tissue technieken.

Massages die ik geef:

- Ontspanningsmassage / zweedse massage
- Deeptissue (Vreeling: niveau module 1)
- Stoelmassage

Tevens kan ik Reiki geven (gediplomeerd Master Reiki 1, 2 en 3)

 

Gerrit

Shiatsu

Hoe vind je je weg in het leven en ontdek je wie je werkelijk bent, wat is puur en hoe vind je ontspanning? Soms lukt dat gewoon vanzelf en af en toe volgt dat na een bijzondere levensfase of een gebeurtenis die je leven compleet verandert 

Alweer 20 jaar geleden kwam ik via een ZuidAmerikaanse arts in aanraking met shiatsu op een moment dat ik moest leren om mijzelf en anderen weer aan te raken. Daarna ging ik me verdiepen in Chinese en Japanse traditionele geneeskunde en volgde een opleiding tot shiatsu therapeut aan de school voor klassieke shiatsu in Den Haag. 

Mijn naam is Gerrit ik ben nu 63 jaar en door de jaren heen raakte ik steeds meer gefascineerd door de anatomie en de wonderlijke werking van het menselijk lichaam.  

Via de opleidingen sportmassage, psychosociale basiskennis en diverse bijscholingen heb ik mijzelf ontwikkeld tot een masseur die technieken uit de oosterse en westerse geneeskunde toepast in een eigen praktijk. 

Sinds 1992 woon ik in Vogelenzang en regelmatig als ik op zoek ben naar rust en een plek voor zelfreflectie wandel ik graag op het landgoed waar Oohm zijn deuren heeft geopend. 

Wat is er mooier om op deze prachtige plek rustzoekers weer in contact te brengen met hun lichaam en op weg te helpen naar een bewuste manier van leven? 

Lees verder via onderstaande link >

Kate

Masseur/ Therapeut

Ik ben Kate Maslowska, therapeut, moeder, yogi en tekenaar. Ik behandel al vier jaar. Mijn stage heb ik gelopen bij Diepenveen fysiotherapie en studie afgerond met een stage in China. Mijn passie ligt bij hooggevoeligheid, burn-out, depressie en diepe verkenning van eigen ik. Voetreflex is een ultieme ontspanning op meerdere lagen.

Reflextherapie betekent weerspiegeling. Het lichaam weerspiegelt zich in de voeten, de handen en de oren. Voor oorsprong van voetreflextherapie moeten we terug naar de tijd van de oude Egyptenaren of Inken. Verder arts W. Fitzgerald ontwikkelde de handedagse voetreflexologie. Door beïnvloeden van een weerspiegeling van een orgaan op de voet zag je verbetering daadwerkelijk in desbetreffende orgaan. 

In China spreken we van Chi, die word beschouwd als wortel van leven, Chi stroomt vanuit de omgeving het menselijke lichaam in binnen energiepunten met lage weerstand. Deze punten hebben elektrische eigenschappen.

Lees verder >

Doel: via impuls energie stromen.

Thamar Karpes

Masseur/ Docent

Mijn levensveranderende reis wil ik graag delen met mensen, zodat de ware kracht van bewustzijn en bevrijding van innerlijke beperkingen ervaren kan worden. Als holistic en transformational healer heb ik de intentie om mensen weer volledig in hun kracht te zetten, vanuit liefde en verbinding met zichzelf zodat ze bewuster, krachtiger en positiever in het leven staan.

 

Na een diepe burnout in 2015 ben ik een reis begonnen mezelf te helen. Yoga & Meditatie maakte al een belangrijk onderdeel uit van mijn leven en om voor mijn eigen verdieping heb ik de Vinyasa Teacher Training bij de Nieuwe Yogaschool gedaan waarmee ik de basis heb gelegd voor de verdere ontwikkeling van verschillende yogastijlen, waaronder mijn grootste bron van inspiratie Benjamin Sears uit New York.

 

Als healer loop ik mijn pad bij mijn teacher uit Peru Don Alejandro, hij komt uit de rechtstreekse lijn van de Inca’s en hij is een Paqo Pampamesayok, een hoeder van de aarde en meester in de energie. Mijn andere spirituele en esoterische teacher is Senia Melchizedek, werkende met de Mahatma energie is de hoogst beschikbare energie momenteel op aarde, rechtstreeks verbonden met de bron. De Mahatma energie vertegenwoordig het volledige spectrum, alle stralen van de bron die verbonden zijn met de opgestegen meesters.

 

Les verder via onderstaande link >

Christine

Coach

Zijnsoriëntatie | verlichte levenskunst 

Ik ben Christine van der Stoel, 51 jaar en woon samen met mijn man en onze hond in Noordwijk. Onze twee dochters zijn al enkele jaren ‘het huis uit’. Ik heb een achtergrond als communicatieadviseur en -trainer. In die rol begeleid ik teams en individuele medewerkers bij het ontwikkelen van open communicatie en waardevolle relaties. 

In 2003 zette ik mijn eerste stappen op het pad van Zijnsgeoriënteerde levenskunst. Ik heb de driejarige Zijnstraining en de coachopleiding gevolgd bij de school voor ZijnsoriëntatieSinds 2015 werk ik als leraar Zijnsoriëntatie onder de naam Zijnderwijs. Ik geef cursussen, trainingen en coaching op het pad van levenskunst, zowel aan groepen als individueel, in mijn leerruimte bij Oohm. Ik volg jaarlijks leergangen, nascholing en retraites, en ben assistent-trainer bij de Zijnstraining.  

Lees verder via onderstaande link >

Saskia

Account manager

Graag stellen wij je voor aan onze nieuwe collega Saskia Broersma Jenezon. Ze woont in de binnenstad van Haarlem met haar man en dochter en is gek op de zee, waar ze meerdere keren per week te vinden is. Ze omschrijft zichzelf als enthousiast, nuchter, positief en eigenwijs. Saskia heeft zich, na een carrière in de media, de afgelopen jaren ontwikkeld tot gepassioneerd en gecertificeerd Vinyasa-, Yin- en stoelyogadocent.

    “Bij OOHM komt alles samen: mijn passie voor yoga, bewustzijn, verbinding met mensen en de liefde voor de natuur. Het voelt als thuiskomen. Dat gun ik iedereen die bij OOHM komt. Juist nu, in deze bijzondere tijd, is het zo fijn een plek te hebben waar je even los kan komen van alles. Uit eigen ervaring weet ik dat als je naar je hart leert luisteren en de verbinding met jezelf opzoekt, dit een positieve invloed heeft op de relatie met jezelf en de wereld om je heen. Vandaar dat mijn bedrijf ‘Hartopener’ heet.

    Bij OOHM ga ik voornamelijk aan de slag op het gebied van sales en marketing. Waaronder het neerzetten van een mooie events. Maar ik zal ook regelmatig in een van de yogazalen te vinden zijn, voor het geven of volgen van een lesje. Kom gerust eens langs voor een lekkere kop koffie en ervaar zelf hoe fijn het is bij OOHM. Want zoals mijn favoriete spreuk ook aangeeft: De mooiste dingen in het leven kun je niet zien of aanraken. Ze worden gevoeld met het hart…”

Lees verder via onderstaande link >

Minne van Woersem

Holistisch masseur

Minne heeft een vierjarige opleiding gevolgd tot holistisch massagetherapeut en is in 2013 begonnen met zijn eigen praktijk. Hij biedt onder andere deep tissue, klachtgerichte en ontspanningsmassages aan. De massage geeft je de rust en de ruimte om uit het hoofd en in je lijf te zakken. Door het loslaten van oude spanning kan de energie weer vrij doorstromen en ervaar je na de massage meer heelheid en ontspanning. Met welke behoefte of hulpvraag je ook komt, hij stemt altijd met je af zodat jouw lichaam precies de aandacht krijgt die het nodig heeft.
 
Verder werkt Minne in zijn eigen praktijk in Haarlem als lichaamsgericht therapeut en ademcoach. Zie voor meer informatie: www.natuur-kracht.nl.